Blogul - ideile noastre online

Revin cu un articol scris pentru revista scoala. Subiectul este....blogul si autorii lor :) am decis sa fiu in tema.

Blogul – ideile noastre online

“De ce am blog?”

Sunt sigur că tot mai mulţi dintre voi aţi auzit in ultimul timp de cuvantul “blog”. Însă puţini chiar ştiu ce inseamnă acesta. Un blog este un site uşor de făcut şi utilizat, unde iţi poţi publica gândurile, pozele, ideile şi unde comunici cu alţi oameni.

De ce tot mai mulţi adolescenti cauta să-şi creeze un astfel de domeniu de net? Deoarece mulţi incearcă să găsească un loc, un spaţiu doar al lor, unde acestia pot să-şi exprime toate gândurile si sentimentele in cateva cuvinte. Un mare avantaj pentru ei este faptul că îşi pot păstra identitatea secretă. Autorii articolelor de pe un blog pot scrie orice doresc ei fără a-şi dezvălui numele real. Putem observa că multe persoane publice au inceput să-şi creeze bloguri. De la Ion Iliescu, pana la vanzătorii de pantofi, sau chiar la copii de 10 ani...talentaţi sau pur şi simplu plictisiţi.

Un blog “trăieşte” din vizitatori. Cu cât mai multe persoane intră pe blog, cu atât mai mult creşte posibilitatea acestuia de a scoate si un profit de pe urma lui. Totuşi, pentru a ajunge atât de departe, trebuie depusă multă muncă si trebuie implicit si puţin talent.

Care este profilul bloggerului român? Este tânăr, are intre 16 si 35 de ani. Aproape două treimi din numărul celor ce apelează la această forma de exprimare a ideilor proprii sunt bărbaţi, insa numărul bloggeriţelor este in creştere. În plus, mai mult de jumătate au urmat o facultate sau urmează una, iar 80% dintre ei şi-au creat propriul blog in perioada 2005-2007. Astfel, aproape 100.000 de bloguri sunt create zilnic in intreaga lume.

Numărul lor fiind in creştere, consider că aceasta forma de exprimare a ideilor este binevenită, adolescenţii găsindu-l ideal, exact ca un jurnal.


Anonim spunea...

Da,ai mare dreptate,dar mai e si alta lume care foloseste blogu' doar asa ca sa arate lumii cat de nesimtiti pot fi.

Silverst spunea...

da multe persoane din romania au inceput sa-si faca bloguri si cred ca e doar inceputul..

Anonim spunea...

Depinde cat de mult se scrie intr-un blog si mai ales de ceea ce se scrie.

anonimu' spunea...

orice ai face n-ai cum sa opresti aceasta raspandire :)

Anonim spunea...

zi de zi se tot creeaza bloage, dar continutul lasa de dorit...

Anonim spunea...

pentru cei de la jurnalism aproape ca e un "must have" pentru ca asa isi exeseaza stilul de cronicar

!-- www.jackbook.com -->