Prieteni...sau dusmani

1. Vineri seara...vrei sa iesi in oras. Iti suni prietena, o inviti sa iesiti in club alaturi de alti colegi. De obicei accepta, acum insa s-a schimat ceva...nu poate sa vina, se scuza ca are o raceala si nu o lasa parintii. Te superi putin dar ii spui ca o intelegi. Te conformezi si planuiesti sa ramai acasa si sa vizionezi un film.
Te asezi confortabil in fotoliu si vizionezi o comedie buna. E ora 21.00, esti la mijlocul filmului. Suna telefonul. Sunt prietenii tai de la bunici, te invita in oras. Decizi sa iesi deoarece nu ati mai iesit impreuna de ceva timp. Totusi, mintea iti este la prietena ta. Va intalniti...apoi mergeti cu totii in club. Intrati, va luati ceva de baut si va asezati pe canapea sa mai vorbiti. Cand te intorci spre dreapta.....stupoare, prietena ta danseaza si se simte foarte bine alaturi de altii. Nu-ti vine sa crezi...tu, parandu-ti rau pentru ea...pentru ca e racita si sta acasa te gandeai ca poate ai gresit sa iesi in oras...si EA, te-a mintit. Te-a mintit, te-a tradat...simti un gol in suflet... Golul acela a fost umplut pana atunci de prezenta si de farmecul ei...acum suspini, plangi si te intrebi "De ce eu?".........

2. Esti la scoala, ca de obicei alaturi de colegi. Este 8.50, prima pauza. Va adunati mai multi in jurul unei banci...mai povestiti, va amintiti de unele lucruri amuzante petrecute mai demult. La un moment dat trebuie sa parasesti clasa...te-a sunat un prieten sa te duci pana in curtea scolii... peste 5 minute te intorci...vesel, binedispus ca de obicei. Incepe ora, trece la fel de greu ca oricand. 9.50, a doua pauza. O colega, prietena foarte buna te ia deoparte si iti spune ceva la care ramai masca: pauza trecuta, dupa ce ai plecat cativa colegi au inceput sa te barfeasca, spuneau multe chestii urate despre tine. Nu stii ce sa crezi, te framanti sa descoperi adevarul.
In cele din urma nu o crezi, preferi sa ramai cu mai multi amici decat cu unul. Prietena ta se supara, nu accepta faptul ca nu o crezi. Peste cateva saptamani ii auzi pe aceiasi colegi cum te barfesc...acum ti-ai dat seama. Ai facut o mare greseala...ai ales sa ai cativa prieteni falsi decat unul adevarat.

Sunt doar 2 exemple, nu din viata mea reala...dar care sunt convins, le intalniti sau va confruntati cu ele de multe ori. Aveti grija ce alegeti, ganditi-va bine. E mai bine sa ai un prieten adevarat decat o gasca de amici falsi si mincinosi... Alegeti-va cu grija prietenii, pentru ca acestia s-ar putea sa fie cei mai aprigi dusmani ai vostri.

Anonim spunea...

bine spus, de multe ori suntem înjunghiaţi pe la spate de cei la care nici nu ne aşteptăm:| aşa este, trebuie să ne alegem prietenii cu mare grijă, şi nu putem fi niciodată siguri de calitatea acestora

Anonim spunea...

ai cam exagerat putin in cateva randuri dar ai si dreptate... mare.
bafta

Anonim spunea...

@ champion: bine, este fictiv...posibil sa fi exagerat putin :) dar sunt multe cazuri asemanatoare..

!-- www.jackbook.com -->