Eurovision Romania...bataie de joc

Desi, putin intarziat , m-am gandit ca ar trebuie sa scriu si despre Eurovision, selectia nationala. Motivul? O mare rusine...m-am simtit pur si simplu umilit, alaturi de alte zeci sau sute de mii de romani (sunt sigur). Trebuie sa mentionez ca nu sunt de acord cu "noua moda" a Eurovisionului...pai daca e selectie nationala, atunci toata chestia e sa participe doar romani, nu? In 3,4 ani probabil o sa vedem ca pentru Romania vor concura fetele de la TATU sau Madona, cine stie... Anyway, cum s-a acceptat ca sa participe pentru noi si suedezi, americani (poate in curand congolezi, sudanezi sau filipinezi) atunci macar sa se jurizeze corect. Stiti la ce ma refer, nu?

Daca nu, va exemplific. Cea mai buna melodie participanta in finala a fost , indubitabil, cea a suedezilor de la Biondo. Melodia ce ne va reprezenta la Belgrad este....da: Vlad Mirita si Nico - Pe o margine de lume...aici e ceva necurat. Lucrul acesta s-a intamplat din 2 motive:

  • romanul...tot roman ramane; cu patriotismul lor extrem le-au acordat 12 puncte lui Nico si Vlad, nu pentru ca le-ar fi placut melodia...no way, ci pentru ca stiau ca doar ei ar fi putut sa-i depaseasca pe Biondo. Insa ceea ce a stricat omul de rand putea sa indrepte juriul.
  • juriul...tot roman ramane. Nu inteleg ce cauta in juriul EUROVISION reprezentanti ai mass-media...??? daca stii sa scrii nu inseamna ca ai ureche muzicala!
Citez din regulamentul Eurovision:

"Autorii trebuie sa semneze o declaratie legalizata prin care garanteaza ca piesa muzicala inscrisa in concurs nu a fost editata in scopuri comerciale inainte de 1 octombrie 2007.
In cazul in care se aduc dovezi pertinente ca piesa nu indeplineste conditiile enuntate anterior, aceasta va fi descalificata.

Responsabilitatea privind originalitatea pieselor admise in concurs revine în exlusivitate autorilor. Plagiatul, dovedit în conditiile legii va duce la descalificarea piesei."


2 neconcordante: piesa a fost difuzata in jur de 15 septembrie la postul de radio "Romania actualitati" si...mai grav: aveti mai jos un filmulet ce graieste de la sine: "La magia del corazon" are ... aceeasi melodie ca cea castigatoare, nu trebuie sa fii expert sa iti dai seama. Nu inteleg unde este interventia juriului precum a intervenit anul trecut la melodia "Dracula, my love" a lui Moga si Andra. ( care, by the way, a fost analizata de o comisie specializata de la Londra si au declarat ca este originala!)


Asa ca, nu are rost sa mai urmarim semifinala de la Belgrad deoarece probabil nici nu vom vedea participa in finala anul acesta, mai ales cand vor il vor auzie sirbii pe Vlad Mirita cantand in...ROMANA!


Eu unul, nu voi urmari semifinala deoarece consider ca melodia castigatoare a fost "Shine". Inca mai astept
o minune, poate organizatorii Eurovision vor interveni. Zecile de petitii semnate de mii de oameni dovedesc ca unor oameni le mai pasa...

P.S.: filmulet PLAGIAT - melodia lui Vlad Mirita si Nico!!!

Anonim spunea...

mie-mi aduce a melodie cantata de Marc Anthony.

!-- www.jackbook.com -->