Dai averea pe reclame!

Cred ca cu totii ne-am intrebat nu doar o data cat costa o reclama de 1 minut la Antena 1, sau la Pro Tv. Bineinteles ca vrei sa stii cat plateste Heineken,Adidas,Clicknet sau alte firme care vor sa-si faca cunoscut produsul. Sau cat plateste Burger ca sa te enerveze pe tine la culme , cand in timpul meciului iti baga o reclama asa rapida de te iau toti nervii.
Ei bine, nu mai este un secret. Ne imaginam cu totii ca acestia platesc o avere. Serios vorbind, chiar platesc :)

Cel mai "scump" la reclame este postul ProTv. Cu cat audienta este mai mare, cu atat este mai scumpa, aceasta ar fi explicatia. De exemplu, daca un punct de rating costa 500 €, la o audienta de 7% , clientul va plati nu mai putin de 3500€ pentru reclama sa!
Insa, in orele de maxima audienta, 19.00-23.00 ProTv-ul "ia" in jur de 3000€, iar Antena 1: 1000-1500€.
Intre orele 08.00-19.00 reclamele sunt mai ieftine, pretul datorandu-se ratingului mai scazut. Astfel ProTv este si aici lider cu 800€, urmata de Antena 1 cu aproximativ 500€, iar TVR, Kanal D si Prima TV castiga pe reclama cam 150€.

Mai exista si "spotul izolat", cel care apare din senin in timpul filmelor sau al meciurilor. Pe acesta se platesc bani buni: la ProTv - peste 5000€, la Antena 1: peste 3500€, iar la Realitatea TV: 1000€.

Se tine cont in stabilirea preturilor si de "vechimea" clientului ( i se pot face "reduceri"). Anul trecut sumele castigate din publicitate au fost in jurul a 300 de milioane €, peste jumatatea revenind grupului Pro(ProTv, Sport.ro ,ProCinema,AcasaTV). In 2008 se estimeaza ca sumele vor creste pana la 380 milioane €.

P.S.: pe langa ce castiga un blogger din publicitate, adsense, etc; e o nimica toata :))

Anonim spunea...

Moama ce sume....

Dirty Culture spunea...

=)) pe langa ce castiga un blogger =)) tare nult =)) noi luam triplu :))

Anonim spunea...

chiar nu eram informat cu privire la asta, nu ca ma interesa dar noh..

Anonim spunea...

Deci nu strica sa ai un post tv :D

Anonim spunea...

interesante informatii. Este logic ca pe Pro TV sa se plateasca cel mai bine, au cea mai mare popularitate :) Si inca ceva, preturile astea sunt pe reclama sau pe luna? Adica, plateste cum ai zis tu acolo, 3000 de euro pentru un singur minut sau pe luna sa le afiseze in acele minute? nu stiu daca intelegi..

Anonim spunea...

@ sorensen
am inteles la ce te referi :)
din informatiile pe care le am..desi pare greu de crezut 3000 € costa 30 de secunde de publicitate(in acel interval 19.00-23.00)
p.s:am si calculat putin, stiind suma castigata de protv anult trecut ...protv-ul castiga aproximativ 275 de mii de € pe zi...deci se justifica pretul mare al reclamelor

Anonim spunea...

eu cred ca sunt putin exagerate totusi , ori nu esti corect informat . Chiar nu-mi vine a crede ca este asa mult

Anonim spunea...

@ dragos
deci sursa e sigura :) foarte sigura
mi-e greu sa cred ca unii chiar zic prostii...
totusi, gandeste-te ca doar protv-ul castiga asemenea sume
deja antena ia aproape jumatate
iar de celelalte televiziuni....sume infime pe langa PRO

!-- www.jackbook.com -->