Corect...sau dupa "interese"?


Un prieten vine si iti cere ajutorul. Vrea sa mergi cu el la bunicii lui sa-l ajuti acolo. Are ceva treaba si nu poti sa-l refuzi. De ce? Pentru ca iti e prieten adevarat, nu poti sa-l lasi la greu. Te duci cu el si terminati mult mai repede, datorita tie. Te simti bine, ti-ai ajutat amicul la nevoie.
Apoi se invarte roata. Tu ai nevoie de el cand esti intr-o situatie dificila. Ai avut ceva probleme si ai nevoie de ajutor. Dar aici intervine ceva...el zice un "nu pot, scuze".
Suna cunoscut? Am impresia ca da. Fiecare dintre noi s-a intalnit de multe ori in viata cu astfel de raspunsuri. De ce? Pentru ca nu toate persoanele ne sunt prieteni. Pentru ca sunt pe pamantul asta si persoane care nu ne vor binele. Pentru ca sunt si persoane "profitoare", care nu-ti vor prietenia.
N-ati intalnit "prieteni" care au vrut doar banii sau ajutorul dumneavoastra? Inevitabil am intalnit aceste "exemple".

Avem doar o solutie cand dam peste astfel de probleme. Sa trecem peste, sa trecem mai departe, sa fim in stare sa ne alegem prietenii. Sa-i recunoastem pe cei adevarati si sa avem puterea sa trecem peste dezamagirile cauzate de acestia.

Anonim spunea...

Nici sa treci de prea multe ori nu cred ca este bine. La un moment dat o sa te 'inveti' si urmatorul prieten ai sa stii sa il alegi mult mai bine...parerea mea. :)

Anonim spunea...

Este o vorba inteleapta: prietenul la nevoie se cunoaste !

Anonim spunea...

@ de acord cu voi
totusi...se intampla foarte des sa dam peste astfel de persoane

!-- www.jackbook.com -->